Lesco

eigennaam /lɛs-ko/

Lesco ademt show, Lesco ademt geschiedenis. Lesco ontstond uit een eenmalig optreden voor het goede doel. Onze original frontman Simon werd in 2016 gevraagd om enkele nummers te spelen op een BBQ ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. In zijn adresboekje zocht en vond hij het telefoonnummer van toetsenist Yalte, drummer Emiel, bassist Kobe en gitarist Daan. Het kind had nog een naam nodig… Na enkele succesvolle … en minder succesvolle voorstellen werd unaniem gekozen om het niet te ver te zoeken. De rivier waar de bandleden hun roots hebben liggen: “l’Escaut” (de Schelde). De fonetische schrijfwijze ‘Lesco’ maakte het net wat hedendaagser, frisser, krachtiger, sexyer.

Na het eerste succesvolle optreden rees bij het publiek de vraag of Lesco ook voor andere feesten geboekt konden worden. De band groeide snel maar ook de goesting en ambitie werd groter en groter. Stef vervoegde de band ondertussen als vaste geluidstechnicus. Met geplande optredens in Versuz Hasselt, Ronde Van Vlaanderen … beloofde 2020 voor Lesco een kantelpunt te worden. Crewlid Florian zet zich sindsdien mee in achter de schermen. Covid hield de flightcases noodgedwongen thuis, maar stilzitten zit niet in onze genen. Het showgehalte werd na covid grondig aangepakt.

Sinds 2023 tekent engelenstem Leen present naast frontman Andy met de vaste muzikanten op het podium. Joren rijdt als technieker ook mee met de tourbus om mee de kwaliteit van de show te garanderen. Lesco pronkte afgelopen jaren al op de affiche met o.a. Les Truttes, Cookies and Cream, Willy Sommers, De Romeo’s, Average Rob, Gunther D, Ronny Mosuse, David Vandyck en Luc Caals. Het is zacht uitgedrukt een obsessie voor band en crew. Gesteund door tientallen vrienden, familie, partners, sympathisanten die minstens even enthousiast zijn. Waarvoor oprechte dank… Ook in 2023 laat Lesco overal in Vlaanderen mensen shinen. Lesco ook op jouw affiche? Informeer via onze ‘contactpagina.

Daan

Guitar
Yalte

Keys
Juan

Drums
Andy

Vocals
Leen

Vocals
Kobe

Bass
Joren

Technician
Florian

Technician
Emiel

Videographer